Péče o šperky CZ

Vážená zákaznice, vážený zákazníku,

děkujeme Vám za zakoupení našich šperků zdobených křišťálovými kameny Swarovski®. Jedná se o exkluzivní módní bižuterii navrženou designery v Jablonci nad Nisou. Veškerá naše výroba je ruční práce.

Kovové součásti jsou zušlechtěny drahými kovy (zlato, stříbro, rhodium apod.) v souladu se všemi ekologickými a zdravotními normami posuzovanými podle evropské normy REACH.
Životnost zakoupeného šperku můžete prodloužit, pokud zabráníte styku výrobku s vodou a minerální vodou, slanou vodou, parfémem nebo lakem na vlasy. Dále výrobek může oxidovat s lidským potem. Doporučujeme šperk před spaním odložit a jemně otřít suchým, měkkým hadříkem.

V případě zjištění vady u zakoupeného šperku je potřeba toto zboží ihned reklamovat.

Reklamace je neuznána v případě:

  • přirozeného opotřebení
  • poškození v důsledku nedodržení řádné starostlivosti, zejména poškození vodou, lakem na vlasy a parfémem
  • mechanické poškození (odření, poškrábání, odtrhnutí apod.)

Při správném používání Vám náš šperk přinese mnoho radosti.

Pokud hledáte šperk, který je nenáročný na údržbu, sáhněte po šperku ocelovém. Ocel je velmi tvrdý, odolný, stálobarevný kov. Pokud tedy víte, že náhrdelník, náušnice nebo náramek občas zapomenete sundat na noc, do sprchy nebo na sport, ocel bude pro vás to pravé. Nemusíte se příliš obávat poškrábání nebo oxidace kovových částí. To však platí pro ocelové šperky bez povrchové úpravy. Jakmile vyberete šperk pozlacený, je třeba dodržovat výše uvedená pravidla. Když ne, budete mít brzy z pozlaceného šperku kousek méně pozlacený, strakatý nebo bez povrchové úpravy :D

Co se týče stříbrných šperků, v drtivé většine případů používáme povrchovou úpravu rhodium, která zajistí větší odolnost a zachovaní pěkného vzhledu po delší dobu. Ale jak už víme, nic netrvá věčně, ani láska k jedné slečně, a tak se dříve nebo pozdeji stane, že o povrchovou úpravu stříbrný šperk přijde. To je případ třeba drobných minimalistických stříbrných náhrdelníků. Ne že by byla povrchová úprava méně kvalitní, ale jednoduše proto, že nebudete mít potřebu a chuť takový šperk dávat dolů. Bude vám ukrutně slušet, nebude překážet, navíc si jistě řeknete, že stříbru se přece nemůže nic stát, což máte do jisté míry pravdu, tak proč se obtěžovat sundaváním do sprchy nebo do postele. Budete si takto spolu pěkně žít několik týdnů, měsíců nebo dokonce let, pak ale přijde chvíle, kdy náhrdelník budete muset z nějakého důvodu sundat - třeba si u nás koupíte nový. Starý pekně odložíte do šperkovnice nebo do šuplíku. Za nějakou dobu šuplík otevřete a strašne se leknete, protože náhrdelník bude úplně černý. Kdo pozorně četl řádky výše, ví, že šperk přišel o povrchvou úpravu a zoxidoval. Oxidaci mimochodem nelze příliš zabránit, ani když po dlouhém neustálém nošení šperk před uložením omyjete a otřete. Co teď? Máte několik možností, jak vrátit stříbrnému šperku jeho lesk a krásu. Můžete si koupit čistící vatu Auron nebo čistící hadřík. Nebo čistící roztok, do kterého vašeho stříbrného miláčka na chvíli ponoříte. Roztok můžeme vřele doporučit na části bez krystalů, idelálně třeba řetízky, protože s hadříkem nebo vatičkou se na takovém řetízku dost nadřete. U krystalů je třeba být opatrnější, neboť se může stát, že ponořením do roztoku ztratí lesk, zakalí se, "oslepnou". V každém příadě se ale musíte vyvarovat hrubého mechanického čištění! Chápejte, drátěnka, rejžák a písek tady nebude to pravé ořechové. Na internetu možná najdete návody na vyčistění pomocí octa, vařící vody, koly nebo jedlé sody. My takové čištění nezkoušeli a nemůžeme ho doporučit. Zas až takové věda to není, ale pokud se bojíte nebo si nejste jistí, ve zlatnictví vám šperk jemně a odborně vyčistí.

 

Váš

glittersquare logo ver3

Zpět do obchodu