Starostlivosť o šperky SK

Vážení zákazníci,

ďakujeme Vám za zakúpenie našich šperkov zdobených krištáľovými kameňmi Swarovski®. 

Jedná sa o exkluzívnu módnu bižutériu navrhnutú designérmi v Jablonci nad Nisou, Česká republika. Všetky produkty sú vyrábané ručne s náležitou starostlivosťou.
Kovové súčiastky sú zušľachtené drahými kovmi (zlato, striebro Ag 925/1000, rhodium a pod.) v súlade so všetkými ekologickými a zdravotnými normami posudzovanými podľa európskej normy REACH.


Životnosť zakúpeného šperku môžete predĺžiť pokiaľ zabránite jeho stykom s vodou, minerálnou vodou, slanou vodou, parfémom, alebo lakom na vlasy. Výrobok taktiež môže oxidovať  pri styku s ľudským potom. Doporučujeme šperk pred spaním odložiť a jemne utrieť suchou mäkkou handričkou.

V prípade zistenia vady zakúpeného šperku je potreba ihneď daný tovar reklamovať.

Reklamácia je neuznaná v prípade:

  • prirodzeného opotrebenia
  • poškodenia v dôsledku nedodržania riadnej starostlivosti, hlavne pôsobením a poškodením vodou, lakom na vlasy a parfémami
  • mechanické poškodenie (odretie, poškrábanie, odtrhnutie apod.)

 

Pri správnom používaní Vám náš šperk prinesie veľa radosti. 

Pokiaľ hľadáte šperk, ktorý je nenáročný na údržbu, siahnite po šperku ocelovom. Ocel je veľmi tvrdý, odolný, stálofarebný kov. Pokiaľ teda viete, že si náhrdelník, náušnice alebo náramok občas zabudnete odložiť na noc, do sprchy alebo na šport, ocel bude pre vás to pravé. Nemusíte sa obávať prílišného poškriabania alebo oxidácie kovových častí. To však platí pre ocelové šperky bez povrchovej úpravy. Akonáhle vyberiete šperk pozlátený, je potrebné dodržiavať vyššie uvedené pravidla. Pokiaľ nie, budete mať čoskoro z pozláteného šperku trošku menej pozlátený, strakatý, alebo bez povrhovej úpravy :D

Čo sa týka strieborných šperkov, v drivej väčšine prípadov používame povrchovú úpravu rhodium, ktorá zaistí väčšiu odolnosť a zachovanie pekného vzhľadu po dlhšiu dobu. Ale vieme, že nič netrvá večne, ani láska k jednej slečne, a tak sa skôr či neskôr stane, že o povrchovú úpravu strieborný šperk príde. To je prípad napríklad drobných minimalistických strieborných náhrdelníkov. Niežeby bola povrchová úprava menej kvalitná, ale jednoducho preto, že nebudete mať potrebu a chuť dávať taký šperk dole. Pristane vám, nebude prekážať, navyše si poviete, že striebru sa predsa nemôže nič stať, čo je do istej miery pravda, tak prečo sa obťažovať jeho odkladaním do sprchy alebo do postele. Budete si takto spolu pekne žiť niekoľko týždňov, mesiacov, alebo rokov, potom ale príde chvíľa, kedy ho budete musieť z nejakého dôvodu odložiť - napríklad si u nás koupíte nový. Starý odložíte do šperkovnice alebo do šuplíku. Za nejakú dobu šuplík otvoríte a veľmi sa zľaknete, pretože náhrdelník bude úplne čierny. Ten, kto pozorne čítal riadky vyššie, vie, že šperk prišiel o povrchovú úpravu a zoxidoval. Mimochodom, oxidácii sa nedá úplne zabrániť, ani keď po dlhom, neustálom používaní šperk pred uložením umyjete a utriete. Čo teraz? Máte niekoľko možností, ako vrátiť striebornému šperku jeho lesk a krásu. Môžete si kúpiť čistiacu vatu Auron alebo čistiacu handričku. Alebo čistiaci roztok, do ktorého vašeho strieborného miláčika na chvíľu ponoríte. Roztok môžeme určite doporučiť na časti bez krištáľov, ideálne napríklad na retiazky, pretože handričkou alebo vatičkou sa na očistenie takéhoto retiazku pomerne dosť napracujete. Pri krištáľoch je treba byť opatrnejší, pretože sa môže stať, že ponorením do roztoku stratia lesk, zakalia sa, "oslepnú". V každom prípade sa ale musíte vyvarovať hrubému mechanickému čisteniu! Chápte prosím, drátenka, kefka, alebo piesok nebude v tomto prípade to pravé orechové. Na internete možno nájdete návody na čistenie pomocou octu, vriacej vody, koly, alebo jedlej sódy. My sme takéto čistenie neskúšali a nemôžeme ho doporučiť. Ono, zas až taká veda to nie je, ale pokiaľ sa bojíte, či nie ste si istí, šperk vám jemne a odborne vyčistia v každom dobrom zlatníctve.

 

Váš

glittersquare logo ver3

Zpět do obchodu